Ruoko Rakennusmateriaalina

Eroon järviruokosta – Näin pääset eroon kasvustosta rannassasi!

Posted by on elo 3, 2020

Kansankielessä järviruokoa kutsutaan kaislaksi, vaikka järvikaisla on täysin eri kasvi. Järvikaisla kasvaa isoina kasvustoina, joten siitä on harvemmin haittaa ihmisten rannoilla. Järviruoko on taas täysin erilainen. Se valtaa rannat leveinä saarekkeina ja tekee uimisesta vaikeaa.

Millä saan hävitettyä kasvuston?

Järviruokokasvusto tukehtuu parhaiten, kun ihminen niittää sen varret veden alla. Mikäli aiot niittää varret viikatteella itse, pue pitkävartiset saappaat päällesi. Koneellisessa niitossa muutaman aarin alue hoituu puolessa tunnissa. Ammattikoneilla niittoleveys muutaman metrin. Yhden päivän aikana ihminen kerkeää niittää noin hehtaarin alueen.

Kertaalleen tehty niitto ei riitä

Järviruoko nitistetään näännyttämällä. Tämä menetelmä toimii, jos kasvustot niitetään veden alta pari kertaa kesän aikana useamman kesän ajan.

– Alkukesästä järviruoko käyttää kasvuunsa juurien energiaa. Kun kasvusto niitetään useasti, ravinteet eivät ehdi varastoitua juuristoon. Toisin sanoen ne näännytetään nälkään, Soininen kertoo. Idea on hieman sama kuin kukkakedon tai -niityn perustamisessa. Heinäkasvit ja ylimääräinen typpi saadaan pois niittämällä kasvit.

Järviruoko: 5 faktaa

  • Koneellisesta niitosta täytyy ilmoittaa paikalliselle ELY keskukselle kuukausi ennen niiton aloittamista
  • Niitot ja ruoppaukset voi ilmoittaa samalla kaavakkeella
  • Niitoista tulee tehdä ilmoitus, mikäli niität käsin ison alueen
  • Niittotyöstä on kerrottava vesialueen omistajille
  • Järviruoko kasvaa parhaimmillaan jopa 2-3 metriä pitkäksi

Keittiövälineet niittopäivän aterioita varten

Järviruokon niittäminen on rankkaa työtä eikä kukaan jaksaa niittää kasveja syömättä. Onneksi voit löytää keittiövälineet maistuvien ruokien valmistamista varten edullisesti maku ja kauppa verkkokaupasta. Suuntaa siis makujakauppa verkkokauppaan netissä ja valmista maukkaat ruoat työpäivääsi varten niittäjille.

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *