Ruoko Rakennusmateriaalina

Vinkkejä luontoaiheiseen sisustamiseen

Posted by on marras 23, 2020

Luontoaiheinen sisustaminen on muodikasta ja varsinkin näin huonoina aikoina, kun liikkuminen on ollut haastavaa, on oman kotinsa luontoaiheilla ja vaikkapa luonnonmateriaaleilla sisustamisella saanut pientä piristystä omaan elämäänsä. Luonto kuitenkin on väistämättä iso osa ihmisten elämää ja suomalaisille järvet ovat kunnia-asia.

Luonto ja järviaiheiset taulut ja julisteet ovatkin hyviä sisustuselementtejä ja niillä saa piristettyä kotiaan luonnonläheisellä tavalla. Luonto, varsinkin kotimainen onkin hyvä teema luoda rauhoittavaa miljöötä kotiinsa. Luonnolla onkin tutkitusti rauhoittava ja sitäkautta stressitasoja laskeva vaikutus. Tällä on myös yhteys hyvinvointiin. 

Mahdollisuuksien mukaan voi myös suosia esimerkiksi kausittaisia luonnonkasveja, kuten pajunkissoja, koivunlehtiä, vaahteranlehtiä, mustikanvarpuja, osmankäämiä tai vaikka kieloja. Näitä kauniita ja luonnosta helposti löytyviä kasveja kerättäessä täytyy kuitenkin muistaa pyytää maanomistajan lupa. Kukkia, varpuja ja vesikasveja kerättäessä kannattaa muistaa ottaa mukaan esimerkiksi pieni ämpäri, jossa kasvit saavat vettä, eikä pelkoa lakastumisesta ole. 

Järviluonnosta materiaaleja sisustukseen

Luonnonmateriaalit, kuten puu, hiekka, koivun tuohi, erilaiset järvikasvit, kuten varsinkin kaislat ovat persoonallisia sisustuselementtejä ja niistä saa tehtyä monenlaisia esineitä ja tavaroita. Esimerkiksi koivusta ja varsinkin tuohesta on jo historian saatossa tehty mitä erilaisimpia käyttöesineitä, sekä myös koristeita. Se onkin todella monipuolinen raaka-aine. Samoin kaisla on erinomainen esimerkiksi punontaan. Siitä saa valmistettua laadukkaita ja vaikuttavia koreja, koriste-esineitä, pöytätabletteja, liinoja, ryijyjä, tai  vaikka verhoja. Kotimaiset järvikaislat ovatkin hyvälaatuisia ja niitä kannattaakin mahdollisuuksien mukaan hyödyntää. 

Nykyään on nousemassa trendi, jossa muovi on pikkuhiljaa alkanut väistyä. Tämä onkin saanut valmistajia tuottamaan laajempia valikoimia luonnonmateriaaleista valmistettuja tuotteita. Kotimaiset valmistajat ovatkin hyvin edustettuina ja valikoimat laajenevat jatkuvasti. Kotimaisesta kaislasta kun ei ole, eikä tule olemaan pulaa.

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *